top of page

Kik vagyunk? A tettek többet mondanak a szavaknál. Egy "tintás" estét fejlámpás bringázással lezárni, alap. Győrújbaráttól Csesznekig biciklivel, hogy kipróbáljuk Magyarország első via ferrata-ját. Mikor máskor, mint Újév napján? Tirolból Győrig, közel 800 kilométert, 5 nap alatt szintén bringával. 

Szerintünk egy állásinterjúra a "legjobb felkészülés", ha az ember előtte elmegy hegyet mászni...

Ha az egyikünk feldob egy ötletet, a válasz mindig: "Há' menjünk! Mi baj lehet?", vagy valami hasonló.

Egyébként 5 évig voltunk osztálytársak egy győri középiskolában, mialatt kb. 3 mondatot váltottunk egymással.

A közös túrázgatások 2011 nyarán kezdődtek, amikor Tirolban, a következő tömör, de velős párbeszéd kíséretében összefutottunk egy strandon: "-Te mi a #@$% keresel itt? -Én itt dolgozom a közelben. Te mi a #@$% keresel itt?  -Én is." Miután bepótoltuk az elmúlt 16 év elmaradt beszélgetéseit, kiderült, hogy mindketten ugyan úgy, de az átlagostól némileg eltérően értelmezzük a szabadidő fogalmát.

A legemlékezetesebb közös projektek

Königsjodler:

Egy fantasztikus Via Ferrata, ami 2.5 órás túrázás, majd 5.5 órás mászás után visz fel a csodalatos kilátást nyújtó 2941 m-en fekvő Matrashausba.  

5 Gipfel Via Ferrata:

Az "5 csúcs vasalt út" a hegyitúrázás és a sziklamászás keveréke. Jó kondíciót igényel, de a méterenként változó, fantasztikus kilátás kárpótol minden verejtékcseppért.

Tirol-Györ:

Az 5 napos túra közel 800 km-es távolság a tiroli Kundl és Győrújbarát között. 

Maloya - Kundl:

Korábbi túránk során az Inn kerékpárút Kundl-Passau közötti részét már teljesítettük. Ezúttal a maradék Maloya - Kundl szakaszt tudtuk le.

A Rajna Svájcban:

A rajna parti Stein am Rheinban kerékpárral és egy jól megérdemelt sör a Hohklingen várban.

A Boden-tó körül:

Egy szuper hétvégi program körbebringázni a Boden-tavat. Lindau óvárosában megszállni már csak hab a tortán. Ennél max. a Balatont körbetekerni lehet jobb, a közeli tervekben szerepel is. 

A brenneri kör:

Egy kis hétvégi kiruccanás Olaszországba, a 2276m magason álló Pfitscher joch menedékházban megszállva. Vissza Kundlba a Vipiteno - Brenner-hágó - Innsbruck útvonalat választottuk, így 230km-el zárult a kör.

bottom of page